Nu, bijna drie jaar later, is zoveel kennis vergaard op gebied van technologische mogelijkheden, marktontwikkeling en planning dat het tijd wordt om de studiefase af te ronden en verder te gaan naar de volgende stap. De studie heeft het geloof in de noodzaak van een integrale aanpak bevestigd en tevens aangetoond dat grootschalige productie in het noorden mogelijk is.
NortH2 gaat nu de basis leggen voor de volgende fase en een organisatiestructuur ontwikkelen die daarbij hoort. RWE, Equinor, Eneco en Shell gaan richting grootschalige productie. Als netbeheerder richt Gasunie zich op de opdracht die het ontving vanuit het rijk om de waterstof backbone te ontwikkelen. Hierdoor ontstaat een nieuwe manier van samenwerken, waarbij NortH2 bestaat uit Shell, RWE, Equinor en Eneco.
Alle partijen blijven zich hard maken voor de ontwikkeling van de gehele groene waterstof waardeketen in Noord-Nederland en kennisuitwisseling blijft dus cruciaal. Net als Groningen Seaports en de Provincie Groningen, zal ook Gasunie blijven samenwerken met NortH2 om samen bij te dragen aan een duurzame economie in Noord-Nederland.